Boganmeldelse af The Richest Man in Babylon | dhandho.dk

Boganmeldelse

The Richest Man in Babylon

marts 6, 2018

This post is also available in: English

Resumé

  • The Richest Man in Babylon udpensler et sæt tidsløse principper, der er nødvendige i rejsen mod rigdom.
  • Babylons rigeste mand, Arkad, forklarer, at man må lægge en del af sin indtjening til side, sætte sit ‘guld’ på arbejde samt være opportunistisk, modig og energisk.
  • Hvis du er opportunistisk, modig og energisk, er du klar til at lære og anvende de syv midler mod en tynd tegnebog.

The Richest Man in Babylon er en simpel bog, der lærer læseren et sæt tidsløse principper, der er nødvendige i rejsen mod rigdom. Det er basalt set en bog med en stribe ‘best practices’ indenfor personlig finans, fortalt på en eventyrlig facon ved at følge to mænds vej mod økonomisk frihed.

Historien om en mand, der begærede guld
I oldtidens Babylon levede en modløs vognbygger, Bansir. Modløs, da han har arbejdet i årevis med at bygge vogne til overklassen, men hans egen tegnebog var fortsat spinkel. Bansir begærede fint tøj, eksotisk mad or andre luksuriøse genstande. Han ytrede sine bekymringer overfor sin ven, Kobbi, som ligeledes var træt af livet i fattigdom.

De to herrer bestemte sig for, at søge råd hos Babylons rigeste mand, Arkad.

Arkads råd
Arkad var en generøs mand, især når det galte om at give råd til sine to gamle venner. Han fortalte dem straks den første lektion: En del af min indtjening er forbeholdt mig selv. Han forklarer Bansir og Kobbi, at uanset hvad, vil de lægge en tiendedel af deres indtjening til side – uanset hvor meget eller lidt de tjener. “Ligesom et træ vokser rigdom fra et lille frø. De første mønter du sparer er frøet hvorfra dit rigdomstræ vil vokse. […] Jo mere trofast du ernærer og vander træet med konstante sparekroner, des hurtigere vil du dase i tilfredshed under dets skygge.”

Arkad gav sine venner et par andre godbidder.

Han lærte dem, at opsøge formuende personers råd var en fabelagtig idé, men vær varsom med hvem du spørger. “Råd er en ting, der gives uhindret, men vær varsom på, at du kun tager, hvad der er værd at have.”

Fra Arkad lærte de to venner endvidere vigtigheden af, at lade guld arbejde for dig. Sæt dit guld på arbejde ved at allokere dine opsparingskroner til foretagender, der kan producere mere guld for dig.

Til slut understregede Arkad, at formueskabelse er hårdt arbejde: “Velstand gror hvorend mænd udøver energi.” De to kompagnoner må være modige og handlekraftige for at blive rige, da “muligheder er den stolte gudinde, der ikke spilder tid med de uforberedte.”

De syv midler mod en tynd tegnebog
Er du klar til at forbruge mindre end du tjener? Er du beredt på, at lade din opsparing arbejde for dig? Er du modig? Er du energisk? Hvis ja, er du – ligesom Bansir – klar til at lære og anvende principperne, der gør dig rig: de syv midler mod en tynd tegnebog.

  • Princip 1 – Begynd at fede din tegnebog op: Tilsidesæt minimum en tiendedel af det du tjener, og allokér den kapital til foretagender, der kan producere mere kapital. Forbrug aldrig fra din opsparing.
  • Princip 2 – Kontrollér dine udgifter: Des mere du sparer, des mere kan du allokere til indtjeningsgenerende investeringer. Hold dine udgifter lave, og læg besparelserne på din opsparing.
  • Princip 3 – Lad dit guld forrente sig: “En mands rigdom er ikke de mønter, han bærer i sin tegnebog; det er i den indtægt, han bygger, den gyldne strøm der løbende flyder ind i tegnebogen og lader den svulme.”
  • Princip 4 – Bevogt dine skatte mod tab: At placere dine opsparingskroner i risikable investeringer, der går galt, er den sikre vej mod modløshed. Den vise mand vil huske: “Straffen ved risiko er sandsynligt tab. Undersøg hver enkelt sag omhyggeligt inden du tager afsked med din skat, så den kan genindvindes sikkert.”
  • Princip 5 – Gør dit hjem til en profitabel investering: Ej dit eget hjem og afbetal pligttro din gæld.
  • Princip 6 – Sikr din fremtidige indkomst: Engagér dig selv i investeringer, der vil løbende ‘fede din tegnebog op’; foretagender, der lover en uendelig indkomststrøm.
  • Principle 7 – Forøg din evne til at tjene: Lær, skab partnerskaber, og vær på konstant udkig efter den næste mulighed for at udvide dit finansielle imperium.

Nu da vi kender det ældgamle system for formueskabelse, er det op til os at efterleve Arkads principper, råd og visdomsord.

This post is also available in: English

0 likes

Din e-mailadresse vil ikke blive vist.

Bevis, at du ikke er en robot *

x
'Like' dhandho.dk på Facebook for at få serveret bl.a. aktieanalyser og bogsammendrag i dit feed.